‘parlament’ címkével jelölt cikkek
1

1945 óta nem mondtak ilyet a Parlamentben
1945 óta nem mondtak ilyet a Parlamentben
2012. november 28. | GGy
Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn a Parlamentben felszólította a kormányt, számolja össze, hány zsidó van az Országgyűlésben és a kormányban, mert ők nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. A felvetésén akkor senki nem háborodott fel, másnap viszont több százan gyűltek össze a Parlament előtt, hogy tiltakozzanak Gyöngyösi Márton kijelentése miatt. A megjelent politikusuk és roma aktivisták közül néhányat arra kértünk, hogy a Sosinet nézőinek is mondják el az üggyel kapcsolatos véleményüket.
A meghiúsult parlamenti tudósítás margójára
A meghiúsult parlamenti tudósítás margójára
2012. március 23. | Nótár Ilona
Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy bár írásban kértünk engedélyt, a sosinet.hu újságíróit nem engedték be a Parlamentbe a Kossuth-díj átadására, azzal az indokkal, hogy ilyen médium nem létezik. A roma újságírók Szentandrássy István, immár Kossuth-díjas képzőművész örömét szerették volna tolmácsolni az olvasóknak. Az esetről több napilap tájékoztatást adott.
Kizárták a sosinet.hu újságíróit a Kossuth-díjak átadásáról
Kizárták a sosinet.hu újságíróit a Kossuth-díjak átadásáról
2012. március 14. | Nótár Ilona
Több mint egy órát vártak a sosinet.hu újságírói a Parlament kapujánál, hiába. Tucatnyi telefon és e-mail után az Országgyűlés Hivatala sajtóosztályának munkatársa azzal szakította meg beszélgetésünket: „Ilyen orgánum, hogy sosinet.hu – nem létezik, és nem engedélyezzük a belépést”.
Szótlan roma képviselő a Parlamentben
Szótlan roma képviselő a Parlamentben
2012. január 11. | GGy
Farkas Flórián fideszes roma képviselő az elmúlt évben egyszer sem szólalt fel a Parlamentben – olvasható az országgyűlés honlapján. Osztolykán Ágnes, az LMP roma képviselője szerint az elmúlt évben voltak olyan események, amelyekhez hozzá kellett volna szólnia minden roma képviselőnek.
Választás első forduló: 1744-en szavaztak roma jelöltekre
2010. április 12. | GGy
Az országgyűlési választás első fordulójában öt roma mérette meg magát, Horváth Aladár függetlenként, Kolmpár Orbán, Dancs Mihály, Bordás Géza és Kőszegi Zsolt pártszínekben indultak. Összesen 1744 szavazatot kaptak a képviselőjelöltek. Egyik képviselőjelölt sem kerül a parlamentbe, de lesznek romák a következő ciklusban is a pártok listáiról.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink