‘Porrajmos’ címkével jelölt cikkek
1

Emlékezni kell! – Holokauszt, porrajmos
Emlékezni kell! – Holokauszt, porrajmos
2012. április 16. | Nótár Ilona
Holokauszt. Biztos vagyok benne, hogy olvasóink közül sokan (a magyarság történelmi intelligenciájára utalok, nem személyeskedem) nem tudják, mit is jelent ez a szó. Pedig, ha valamit, akkor ezt érdemes megjegyezni. Egy életre. Főleg ezekben az időkben. A Septuaginta – vagyis a héber Biblia legrégebbi ismert görög fordítása – szerint teljes elégést jelent, a héber kifejezés árnyalja a mondanivalót: teljesen elégő áldozatra utal.
A roma holokausztra emlékezik az európai cigányság
A roma holokausztra emlékezik az európai cigányság
2010. augusztus 1. | Fény
"Engem a vonaton kaptak el. Olyan tizenhat éves lehettem. Már ősz tájba’ volt ez, azt hittük vége a háborúnak. Ugye, se újság, se rádió, se semmi. Ki tárgyalt velünk, cigányokkal. Hát senki." - interjúk túlélőkkel + audió!
Tanulni kell a múltból
2010. április 2. | Fény
Az iskolaszerű biflázása a történelemnek értelmetlen, amikor csak az évszámokat kell kívülről megtanulni. Akkor van értelme, ha nemcsak a történelemkönyvről van szó, hanem az emberi életekről, az értelméről, a múlt, a jelen és a jövő kapcsolatáról gondolkodunk és tanulunk belőle. - Katz Katalin
„Ott nem volt más, csak halál”
2010. március 31. | Roma Sajtóközpont
Ceija Stojka tíz éves sem volt, amikor családjával együtt az Auschwitz-Birkenau-i haláltáborba deportálták. Több mint negyven évvel deportálásuk után az asszony könyvet írt az emlékeiről és az egyik legismertebb roma írónő lett Ausztriában.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink