‘Rádió C’ címkével jelölt cikkek
1
 

Rádió C műsor/65.
2011. május 29. | bermy
Sikert aratott egy vak roma kislányról szóló film a Magyar Filmszemlén. Munkatársunk a helyszínen járt és a rendezővel, Hajdú Eszterrel beszélgetett - Hatezer szelet tortát osztott szét a Gyermekétkeztetési Alapítvány 18. születésnapja alkalmából. Az ünnepnapon paprikás krumpli főző verseny is volt - „Ne ítélj, hogy ne ítéltess” – ezt a bibliai idézetet választották filmjük címéül a Dr. Ámbédkar Gimnázium 10. osztályos diákjai. Mi is ott voltunk a reklámfilm forgatásán.
Rádió C műsor/64.
2011. május 22. | bermy
Lezárul az Athe Sam Tehetségkutatója. ott voltunk az utolsó megmérettetésen - Osztojkán Ágnessel az LMP országgyűlési képviselőjével a magyarországi romák helyzetéről beszélgettünk - Újabb lemezzel rukkolt elő a Budapest Bár zenekar. Fakas Róberttel. a zenekar vezetőjével és Kollár- Klemencz Lászlóval, az együttes egyik tagjával beszélgettünk.
Rádió C műsor/63.
2011. május 15. | bermy
Sportnap a hajléktalanoknak. A Menedékház Alapítvány rendezvényén 250 hajléktalan vett részt. Az eseményen a fővárosi rendelettervezetről is szó esett - Szarka László történész vihette haza idén a Kemény István díjat, amelyet Kállai Ernő kisebbségi ombudsman adott át - Sokan nyelvvizsgáznak lovári nyelvből. A legtöbb diák választása a nyelv könnyűsége miatt esik a lovárira. A riportban megszólaló nyelvoktató szerint azonban legalább kétszáz óra tanulásra van szükség, hogy sikeres legyen a nyelvvizsga.
Rádió C műsor/62.
2011. május 8. | bermy
Kutatást végzett romákkal kapcsolatban az ELTE Társadalomtudományi Kar. A megkérdezettek több mint húsz százaléka fél a cigányoktól; ugyanannyian, mint a Magyar Gárdától és az adóhatóságtól összesen - Hiába szerettek volna, nem vettek részt a rendőrök demonstrációján a roma fiatalok. Hogy mi történt, műsorunkból megtudhatják - Mi a roma nő szerepe a családban, Változott-e az elmúlt években. Utolsó riportunkban a roma nők helyzetéről, szerepéről beszélgetünk.
Rádió C műsor/61.
2011. május 1. | bermy
Verekedés tört ki Gyöngyöspatán a helyi romák és a Véderő szimpatizánsai között április 26-án, kedden. Munkatársunk a helyszínen járt az érintettekkel beszélgetett - A keddi gyöngyöspatai események után, demonstrációt szerveztek civilek a Belügyminisztérium elé. A tüntetésen jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter és Kontrát Károly belügyi államtitkár is - Rapversenyt szerveztek a Kesztyűgyárban. A könyvbemutatóval egybekötött programon sok fiatal vett részt.
Rádió C műsor/60.
2011. április 24. | Botos Nikolett
Kiképzőtábort tartott a véderő nevű szervezet Gyöngyöspatán. Munkatársaink az események helyszínén jártak. Ottlétük alatt váratlan eseményekbe és helyzetekbe keveredtek - Szó lesz még az idén először meghirdetett fekete párduc díj átadásról, melyet a Sajókazai Dzsaj Bhim közösség hozott létre. A díjat az kaphatta meg, aki a legtöbbet tette a romákért.
Rádió C műsor/59.
2011. április 17. | Botos Nikolett
Romák tüntettek a készülő romastratégia ellen április nyolcadikán. Szeretnének ők is részt venni a stratégia megalkotásában - április nyolcadikának egy másik fontos eseménye, hogy ekkor ünnepeljük a romák világnapját. A gödör klubban tartott rendezvényen ott járt munkatársunk és a mai, kialakult helyzetről kérdezte a résztvevőket - Megnyílt Lakatos Erika festőművész tárlata a Magyar Fotográfusok Házában. Hogy mit szeretne vele elérni? - Riportunkból megtudhatják.
Rádió C műsor/58.
2011. április 10. | Botos Nikolett
Roma gyerekek is csatlakoztak a Közöd Programhoz, amely célja, Juszt Anita a program vezetője szerint az, hogy az ifjúság összefogjon, a körülöttük levő problémákat észrevegye és megpróbáljon változtatni ezeken - A roma közösségeken is múlik a roma stratégia sikere. Járóka Lívia az Európa Parlament egyetlen roma képviselője szerint a tagországok, az önkormányzatok, de legfőképpen a romák akarata és hozzáállása a garancia az általa jegyzett Európai Uniós roma stratégiai keretterv gyakorlati sikerére - Már a harmadik tehetségkutatón is túl vannak az Athe Sam fesztivál szervezői. Munkatársunk a helyszínen járt, és a versenyzőkkel beszélgetett.
Rádió C műsor/57.
2011. április 3. | Botos Nikolett
- Bezárhat a tűzraktér! A Terézvárosi Önkormányzat még nem döntött a műhely sorsáról - Az új alkotmány tervezet szerint megszűnik a kisebbségi ombudsmani intézmény önállósága. Kállai Ernő, a Nemzeti és Etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa szerint ezzel gyakorlatilag megszűnik az utolsó intézményi garancia is, amely képes fellépni a kisebbségi közösségek érdekében - 30 klasszikus koncert romáknak. Mester Sándor gitárművész több kis településre is ellátogat tavasszal. A Szoszi munkatársa, Pocsajra kísérte el a művészt.
Rádió C műsor/56.
2011. március 27. | Botos Nikolett
- Romakép Műhely néven indult filmklub a DocuArt moziban a DocuArt és az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet szervezésében. A program keretében tizenkét alkalommal vetítenek roma tematikájú filmeket, majd társadalomkutatók, esztéták és filmesek bevonásával elemzik azokat - Cigány nacionalizmus - vajon létezik-e, és segíthet-e az integrációban? Többek között ezekről beszélgettek a Colorom Egyesület által kezdeményezett beszélgetésén roma fiatalok - Polgárőr Egyesületet hoztak létre Gyöngyöspatán, amely a Vigyázó Szemek elnevezést kapta. A cél, hogy a településen élő romák és nem romák együtt tegyenek a közbiztonságért.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink