‘rasszizmus’ címkével jelölt cikkek
1
 

Nincs több zsidózás és cigányozás
2013. március 14. | Balog Zsolt
Áprilistől minden NB I-es mérkőzést megszakítanak a játékvezetők, amelyen a szervezők tömeges, ismétlődő rasszista, diszkriminatív viselkedést tapasztalnak a lelátókon - döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.
Rasszista feliratok Forrón
Rasszista feliratok Forrón
2013. február 6. | GGy
Rasszista, a roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat festettek ismeretlenek több házra és kapura a Miskolchoz közeli Forrón. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője szerint ezek az üzenetek összefüggnek a néhány hete Miskolcon kiragasztott, a kanadai nagykövetség által készíttetett, a romákat a kivándorlásról lebeszélni akaró plakátokkal – számolt be az esetről az ATV, még hétfőn.
Magyarországon is ciki rasszistának lenni?
Magyarországon is ciki rasszistának lenni?
2012. március 31. | PoFa
A rasszizmus szívás – ezt az üzenetet akarták elterjeszteni négy kisfilm alkotói. Videóikat sokan megnézték, azonban a siker kérdéses. Ugyanis a kommentekből úgy tűnik, a Mester Sándorék által alkalmazott módszerrel nem megy át az üzenet a magyar társadalmon.
Roma Világnap a Gödörben
Roma Világnap a Gödörben
2011. április 16. | Balog Zsolt
Fotókiállítással, kerekasztal beszélgetéssel és egy fergeteges Szilvásy Gipsy Folk Band koncerttel ünnepelték a Roma Világnapot az Erzsébet téri Gödör Klubban április 8-án.
Harcsa Veronika: Fontos, hogy kiálljunk a rasszizmus ellen!
Harcsa Veronika: Fontos, hogy kiálljunk a rasszizmus ellen!
2010. december 14. | Balog Zsolt
A dzsesszénekesnő először a márciusi „Zene a Rasszizmus ellen” koncerten lépett fel a Karaván Famíliával, azóta többször is együtt álltak színpadra az autentikus roma zenét játszó zenekarral.
Stand up for the Roma
Stand up for the Roma
2010. szeptember 10. | GGy
About a houndred people – civilians and activists of human rights organisations – gathered in front of the Embassy of France in Budapest on Saturday September 4th 2010. The protest-actions organized at the same time In London and Belgrade, in Brussels and Paris had the common banner: „Liberty, Equality, Fraternity!” In a lot of european cities tens of thousands marched in the streets, along with the Hungarian activists, to protest agains French president, Nicolas Sarkozy’s plans that he had announced.
Cigányozás a magyar médiában /2.
Cigányozás a magyar médiában /2.
2010. augusztus 10. | Fekete Pierre
A kilencvenes években a legtöbb riportban a romák csak bekiabálva, egyetlen tömegként mondhatták el véleményüket – hozzáteszem, ma sem jobb a helyzet. Egy ilyen interjúbeállítás azonban erősen megkérdőjelezi a riport objektivitását...
Kényszerből templomkertbe került az emlékmű
Kényszerből templomkertbe került az emlékmű
2010. augusztus 7. | GGy
„Róbert és Robika” – a rasszista támadás-sorozat tatárszentgyörgyi halálos áldozatairól nevezte el a fából készült emlékművet az alkotója. Eredetileg a falu egyik közterére szánta, de a felajánlást az önkormányzat testülete többször is elutasította. - videó!
Cigányozás a magyar médiában /1.
Cigányozás a magyar médiában /1.
2010. augusztus 3. | Fekete Pierre
Hogyan jelennek meg a romák a hírekben, illetve van-e bármilyen lehetőségük arra, hogy befolyásolják a saját médiamegjelenésüket? Példák arra, hogyan nem szabad a romákat vizuálisan bemutatni - megdöbbentő videók a magyar médiából!
Állítólag nem vagyok magyar
2010. július 27. | Black Joe
A múlt héten volt szerencsém beletekinteni egy magyar bajnoki meccsbe, amelyet az egyik ismert sportcsatorna közvetített. Igaz, ez egy tavaszi mérkőzésnek az ismétlése volt, de én ugyanolyan hévvel készültem rá, mintha élőben menne. De most már bánom, ugyanis szeretett csapatom szurkolói ismét transzparenseken keresztül üzentek a romáknak és így nekem is: "Cigányok menjetek haza!" - jegyzet
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink