‘Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes’ címkével jelölt cikkek
1

Roma Hungaricum est a Nemzeti Színházban
Roma Hungaricum est a Nemzeti Színházban
2012. október 17. | Balog Zsolt
Az egyik legrégebbi és legértékesebb hungaricum a roma virtuózok által játszott magyar muzsika, amelyet cigányzeneként ismerünk. A nemrégiben megalakult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes egyrészt képviseli a hagyományokat, másrészt számos műfajban, például klasszikus zenében, jazzben, swingben is remekül helytállnak, amely a sokoldalúságukat bizonyítja. Sok felkérést kapnak, és legutóbb telt házas gálaestet adtak a Nemzeti Színházban, ahol vendégük volt a külföldön tanuló, 10 éves Szomora Pali, a magyar cigányzene nagy reménysége, valamint a világhírű operaénekes, Rost Andrea, aki - a közönség nagy meglepetésére és örömére - ízelítőt adott a magyar cigányzenei repertoárból. Sikerük kirobbanó volt, a lelkes publikum vastapsa öt ráadást követelt ki.
Szakmaiság, odaadás, elkötelezettség
Szakmaiság, odaadás, elkötelezettség
2012. augusztus 21. | Balog Zsolt
Az egyik legrégebbi és legértékesebb hungaricum a roma virtuózok által játszott magyar muzsika, amelyet cigányzeneként ismernek az emberek. Sajnos, manapság a zenészeknek egyre kevesebb lehetőségük van arra, hogy a szakmában helyezkedjenek el, és tovább ápolják a hagyományokat. Ezért nem túlzás azt mondani, hogy égető szükség volt egy olyan, képzett zenészekből álló, biztos háttérrel rendelkező zenekarra, amelynek tagjai főállású művészként, csak a zenére összpontosítva tolmácsolhatják a cigányzenét.
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink