‘roma integráció’ címkével jelölt cikkek
1

Pohárban az egyéniség | A szigetcsépi Gál szőlőbirtok
Pohárban az egyéniség | A szigetcsépi Gál szőlőbirtok
2011. július 4. | kutivili
Sok a jó, családi tradíciókat folytató roma szőlőmunkás. És a szőlőben továbbra is bőven van munkalehetőség. Miért nem lehetne sok romának a szőlőműveléssel kapcsolatos szakmája?
Számomra cigánynak lenni, azt jelenti, hogy szabad vagyok
Számomra cigánynak lenni, azt jelenti, hogy szabad vagyok
2010. augusztus 13. | Nótár Ilona
Én azt akartam, hogy a fiamnak ne ez legyen az alapélménye. Hogy neki cigánynak lenni azt jelentse, hogy szabad és jól érzi magát! Ezt nagyon tudatosan neveltem a fiamba, többek között ezért mentünk ki Amerikába. - Zsiga Alfonz – Most induló sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akikre felnézhettek.
Amit a Gandhi adhat
Amit a Gandhi adhat
2010. augusztus 10. | Pusztai G. Krisztián
A tizenhat év alatt több százan tették le az érettségi vizsgát és egyre több végzett gandhis diák kerül be a a felsőoktatásba, hogy az államvizsga letétele után bővítse a diplomás romák táborát. - videó!
Tállyáról az Amerikai Nagykövetségre
Tállyáról az Amerikai Nagykövetségre
2010. augusztus 9. | so si?
Kevesen képzelik el azt, hogy egy fiatal cigánygyerek elindul Borsodból, megvalósítani az álmait. Hogyan juthat el egy 23 éves fiú a Tállya nevű kistelepülésről az Amerikai Nagykövetség gyakornokságáig? - Angyal József - Most induló sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akikre felnézhettek.
Made in Harlem
Made in Harlem
2010. június 19. | Black Joe
Az amerikai feketéken állítólag már segített a Harlem Children's Zone elnevezésű integrációs program. Úgy tűnik a magyar szakemberek a már-már reménytelennek tűnő helyzetben adaptációra készülnek. Ezt is megéltük. - audió
A harlemi módszer befogadót keres
A harlemi módszer befogadót keres
2010. június 1. | GGy
Néhány év alatt a gettóban élő gyerekek közül félezret sikerült egyetemre juttatni a Harlem Children’s Zone nevű módszerrel. A modell hazai bevezetésén dolgozó Szalai Júlia szociológust kérdeztük, hol tart a roma gyerekek integrációját célzó rendszer hazai bevezetése? + videók!
Roma Integráció: olyan lett, mint a szellemjárás
Roma Integráció: olyan lett, mint a szellemjárás
2010. április 20. | GGy
Bár a program egésze számos fejlesztést igényel, az annak keretében megvalósuló kezdeményezések közül több valódi eredményeket tudott felmutatni. + videók!
Extremism – an Angle of View
Extremism – an Angle of View
2010. április 6. | admin
On the 23rd and 24th of March 2010 a conference on the battle against extremism will take place in Bratislava with international participation in the scope of the Slovak Republic’s chairmanship of the Decade of Roma Inclusion for the years 2005 – 2015. During the course of the conference both domestic and foreign participants will present currently implemented programs, measures and activities in the area of the battle against extremism. Themes to be discussed in workshops include the media and extremism, the influence of the media in propagating extremism and the opportunity of the media to participate in its elimination. Also, the role of schools and educational institutions in the battle against extremism will be discussed, as will the propagating of extremism via the Internet and other informational technologies and the possibilities for limiting them and the banning of extremist symbols.
Félidőben a romák évtizede
Félidőben a romák évtizede
2010. április 6. | MECEM - Szlovákia
Mekkora a média felelőssége a szélsőséges nézetek terjedésében? Mit tehetnek az iskolák a kirekesztés és a rasszizmus ellen? - nemzetközi konferenciát tartottak március 23-24.-én Pozsonyban. - A szlovák emberi és kisebbségi jogokkal foglalkozó miniszterelnök-helyettes zéró toleranciát hirdetett meg a szélsőséges, kirekesztő nézetek minden megnyilvánulása ellen. - videó!
Köz-igazi romák
Köz-igazi romák
2010. április 1. | so si?
Még a szervezők számára is meglepő sikerrel zárult a Fővárosi Roma Gyakornoki Program, amely tavaly februárban indult „Beindító” néven. Diplomás, vagy érettségizett roma fiataloknak hat hónapos gyakornoki lehetőséget kaptak Budapest közszolgálatában. Két olyan fiatalt kérdeztünk, akik sikeresen zárták a programot.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink