‘roma stratégia’ címkével jelölt cikkek
1

Szemléletváltás roma ügyben
Szemléletváltás roma ügyben
2011. december 28. | GGy
Tudja, érzékeli mindenki, hogy a cigányság helyzete az egyik legégetőbb társadalmi probléma, és a romákhoz való viszonyt leginkább az fejezi ki, hogy ma a legelutasítottabb kifejezés a »pozitív diszkrimináció« – a Publicus Intézet májusban végzett felmérése szerint.
Bírálták a Roma Stratégiát
Bírálták a Roma Stratégiát
2011. november 24. | GGy
Az uniós tagállamoknak az év végéig kell elkészíteniük a nemzeti roma stratégiát, és azt be kell nyújtaniuk az Európai Bizottsághoz. A májusban elfogadott Európai Roma Keretstratégia alapján négy fő területen kell eredményt elérni: az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás és a lakásviszonyok javításában.
Roma stratégiával pótolnák az ellopott pénzeket
Roma stratégiával pótolnák az ellopott pénzeket
2011. augusztus 16. | Black Joe
Gyakran hallani, hogy milyen nagyszerű programot eszelt ki a magyar kormány az európai cigányság számára. A tervet kiteszik az ablakba, hátha más uniós tagállamok is kedvet kapnak hozzá.
Roma stratégia és cseh csodacsapat
Roma stratégia és cseh csodacsapat
2011. június 30. | PoFa
Hangzatos Balog Zoltán kijelentések után parádés koncertet hallottunk az általunk nagyon várt cseh csodacsapattól, a Gipsy.cz-től. Megtudhattuk, hogy a csehek nem szeretik a cigányzenét, de a csapat mégis a legnépszerűbbek között van a hazájában.
Okosan kell érvelni a roma programok mellett
Okosan kell érvelni a roma programok mellett
2011. május 24. | PoFa
Osztolykán Ágnes szerint a kormánynak nagyon jól kell kommunikálnia a roma programokat, mert ha nem figyelnek erre, akkor csak növelik a meglévő feszültségeket. Az LMP országgyűlési képviselője úgy véli, a Roma Évtized programnak köszönhető, hogy az Unióban fontos téma lett a cigányság helyzete.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink