‘roma’ címkével jelölt cikkek
1
 

Olvassanak többet a szegény gyerekek!
2013. március 21. | Balog Zsolt
Az olvasás és a könyvtár népszerűsítése a célja annak a pályázatnak, amit a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár, a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a tatabányai József Attila Megyei Könyvtár közösen készített. A projekt leginkább a Közép-Dunántúli Régióban élő, keveset olvasó gyermekeknek és fiataloknak szól, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, fogyatékkal élőkre, és a roma lakosság.
Romák is az éhségmenetben
Romák is az éhségmenetben
2013. február 13. | bermy
Február 11-én délután érkezett Budapestre az éhségmenet, köztük roma emberekkel. A Sellyéről érkező roma közmunkások 282 kilométert gyalogoltak le, amire a parlamenthez értek. Elmondták, hogy, útközben zsemlével dobták meg egyik társukat, és felháborodtak azon, hogy az egyik televízióban elhangzott, hogy a romák azért csatlakoztak a menethez, mert le voltak fizetve. Egyebek közt erről is beszél az egyik sellyei menetelő videónkban.
Rádió a C utcában – C Street Rádió
Rádió a C utcában – C Street Rádió
2012. szeptember 14. | Balog Zsolt
Tavaly szeptemberben alakult meg a C Street rádió Jánoska István "Spagi" vezetésével, aki fiatalos, lendületes csapatot épített maga köré. Spagitól nem állt messze a rádiózás, hiszen nyolc évet töltött el a Rádió C-ben.Eddigi munkájukat minősíti, hogy már Ugandából, Kanadából, Svédországból és az Egyesült Államokból is vannak hallgatóik.
Otthonom a cigány kultúra
Otthonom a cigány kultúra
2012. július 12. | Balog Zsolt
A Karaván Família együttesről már biztosan sokan hallottak. A négytagú zenekar egyik különlegessége, hogy egy teljes család alkotja. Nagy István és a felesége 2002-ben hozta létre a zenekart, egy év múlva már együtt zenéltek gyermekeikkel, ifjabb Nagy Istvánnal és Nagy Nikolettel. Repertoárjuk változatos, hangzásviláguk széleskörű. A hagyományos cigányzenei stílus mellett merész dolgokra vállalkoznak: saját kedvelt stílusaikat is belecsempészik dalaikba. Így kerül zenéjükbe a Mississippi blues, a flamenco, meg a latin és a balkáni zenei elemek.
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
2012. június 15. | CIJ - Romania
Mielőtt híres rapper vált volna belőle, Ştefan Mihalache csak egy átlagos, Dristorban[1] született és nevelkedett cigány fiú volt. A gyerekként és szegény tinédzserként elszenvedett hétköznapi diszkrimináció megtanította, hogy komoly elhatározásba kerül az etnikai frusztrációkon felülemelkedni.
Február 23., gyásznap
Február 23., gyásznap
2012. február 24. | Black Joe
Több mint százötven helyen emlékeztek meg a három évvel ezelőtti gyilkosságsorozat tatárszentgyörgyi áldozataira hazánkban és világszerte. Csorba Róbert és ötéves kisfia azért halt meg, mert cigány volt.
Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
Maguk mögött hagyták a nyomortelepet
2012. február 21. | admin
Hivatalos becslések szerint hét év alatt mintegy 15 ezer roma életkörülményei javulhattak a telep-felszámolási programoknak köszönhetően. A legtöbb helyen, ahol beindult, a program ellenérzéseket váltott ki a többségi társadalom tagjaiból. Tolna és Baranya megyében sem volt ez másként, ám az idő múltával elfogadták a romákat a falvakban.
Százezrek létbizonytalanságban
Százezrek létbizonytalanságban
2012. február 18. | Nótár Ilona
A rendszerváltás előtt szinte minden munkaképes cigány ember dolgozott. A rendszer változásával és a munkahelyek egyharmadának megszűnésével a szakképzetlen romák nyolcvan százaléka hirtelen munkanélkülivé vált. Mára immár a harmadik generációnak kell felnőni munkanélküliként, perspektíva nélkül.
Startolnak a csillagok
Startolnak a csillagok
2012. február 16. | GGy
All Stars néven fiatal roma csapat alakult a közelmúltban Budapesten. A "Nyóckerben" élő zenészek nagy álma az, hogy a tévécsatornák is játsszák a számaikat. Ismert roma művészekis egyengetik az útjúkat, úgy mint a nemrég feloszlott Street zenekar alapítója, "Báró".
Kanadából is csatlakoznak a romák
Kanadából is csatlakoznak a romák
2012. február 13. | GGy
Eddig több mint ötven településről jelezték, hogy részt vesznek abban az akcióban, amelyet a romák elleni, 2008-2009-es sorozatgyilkosság áldozatainak emlékére szerveznek.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink