‘Románia’ címkével jelölt cikkek
1

Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
2012. június 15. | CIJ - Romania
Mielőtt híres rapper vált volna belőle, Ştefan Mihalache csak egy átlagos, Dristorban[1] született és nevelkedett cigány fiú volt. A gyerekként és szegény tinédzserként elszenvedett hétköznapi diszkrimináció megtanította, hogy komoly elhatározásba kerül az etnikai frusztrációkon felülemelkedni.
The children of darkness come to light
The children of darkness come to light
2011. január 28. | admin
They are lucky during summer. Because the day is longer. As darkness lays, they light candles. This is how all the five children write and read for the next day at school. They have high grades and higher aspirations. Maria wants to become a prosecutor. And she is convinced she will succeed.
Tanulás villany nélkül
Tanulás villany nélkül
2011. január 28. | CJI - Románia
Nyáron szerencsések. Mert hosszabbak a nappalok. Amikor besötétedik, gyertyát gyújtanak. Ennek fényénél írja leckéjét az öt gyerek. Jó jegyeik és komoly céljaik vannak. Maria ügyész akar lenni. És biztos benne, hogy sikerülni fog.
Gyökerek
Gyökerek
2010. október 30. | Bogdán Péter
Nicolas Cage Romániában forgat. Közben díszvendége volt egy olyan jótékonysági bálnak, amelyet a hátrányos helyzetű romániai roma gyerekek oktatásának támogatására szerveztek.
Házasság vagy középiskola?
Házasság vagy középiskola?
2010. augusztus 7. | CJI - Románia
A fiatalkorúak házasságával és az iskolából való kimaradással kapcsolatos gondokat meg lehetne oldani, ha a helyi hatóságok nagyobb figyelmet fordítanának e problémákra – mondta Dr. Gheorghe Sarău professzor, a Bukaresti Egyetem professzora. Szerinte a települések vezetőinek ebben jóval fontosabb szerepe van, mint a roma családoknak.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink