‘roma vezetők’ címkével jelölt cikkek
1

OCÖ-átvilágítás – támadás a szervezet ellen?
OCÖ-átvilágítás – támadás a szervezet ellen?
2010. július 3. | Black Joe
A kormány szerint sötétség van OCÖ-ben. Legalábbis azért gondolhatjuk ezt, mert ismét átvilágítanák a hivatalt. Egy újabb botrány a nullával tenné egyenlővé az őszi választásokra készülő MCF esélyeit. Roma közéleti személyek az átvilágításról - audió
Saját vermünkbe estünk
2010. május 11. | Black Joe
Április végén döntött a Fővárosi Közgyűlés: Kathy-Horváth Lajost nevzték ki a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ élére. A következő jegyzet arra keresi a választ, hogy vajon miért nem kerültek előtérbe a fiatal roma értelmiség képviselői?
Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ – test nélküli fej?
Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ – test nélküli fej?
2010. május 7. | Black Joe
A Központ helye már meg van, és a múlt héten már az is kiderült, hogy ki fogja vezetni? Igaz, a neves intézmény csak szeptemberben nyitja meg kapuit, de a Fővárosi Önkormányzat jobbnak látta, ha nem bízza a fontos döntéseket a következő közgyűlés tagjaira. - audió!
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
2010. május 3. | Black Joe
Kérdésünkre három olyan roma közéleti személy válaszolt, akik valamilyen szinten járatosak a roma politikában. Amire a választ kerestük: vajon milyen változásokat hozhat a következő kormány roma ügyben az elmúlt nyolc évhez képest? - audió!
Ez a választás egy cunamival ért fel
Ez a választás egy cunamival ért fel
2010. április 29. | Black Joe
A választásokról, az LMP-ről, a Jobbikról és az új lehetőségekről beszélgettünk Makai Istvánnal a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökével. Megkérdeztük azt is, hogy vajon miért nem volt munkakapcsolat a parlamentben ülő roma képviselőkkel, és miért lehetetlen együttműködni az Országos Cigány Önkormányzattal?
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
2010. április 28. | Black Joe
Raduly József először mérette meg magát képviselőjelöltként, A Fidesz budapesti listáján csak az 58. helyet kapta meg, ami nem lett elég a mandátumhoz. A roma férfi mandátum nélkül is óriási terveket szövöget, amelyek részleteibe most a Sosi? olvasóit is beavatjuk.
„Beteg a magyar társadalom”
„Beteg a magyar társadalom”
2010. április 27. | Black Joe
Horváth Aladár a választások előtt még reményteljesen beszélt az előtte álló megmérettetésről. A politikus szerint a romáknak már elegük van a megkérdezésük nélkül fejük feletti pálcatörésből. A rendezvényről természetesen nem hiányozhatott a kiváló zenészeket felvonultató cigánymuzsika. - videó
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
2010. április 21. | Forgács Marietta
Hogyan tudta a Jobbik a cigányokkal szembeni előítéletesség meglovagolásával meghétszerezni a szavazótáborát? Hogyan oldódik meg a kisebbségek parlamenti képviselete, korporatív módon, vagy egy új, önálló roma párt alakul? Lesz-e új, nem kompromittálódott roma politikus generáció? - audióinterjú Juhász Attilával, a Political Capital igazgatóhelyettesével
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
2010. április 13. | Black Joe
Végleg visszavonul a politikától a rendszerváltáskori roma politikus-generáció emblematikus alakja. A szalonnai és a szendrői cigányok, és cigányvezetők arra kérték, hogy induljon el a választáson Edelényben, mert nem akarnak rasszistákra szavazni. Bár a romák fele elment szavazni azon a területen, mégis csak másfél százalék szavazott rá. - Interjúnkban a kudarc okait elemzi.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink