‘Válogatás a Roma Sajtóközpont anyagaiból’ címkével jelölt cikkek
1

Golden Star Awards díját veheti át Brüsszelben az RSK
2010. november 11. | Roma Sajtóközpont
2010-11-11 - Az Európai Bizottság Golden Star Awards elnevezésű díját veheti át Brüsszelben a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Roma Sajtóközpont (RSK) szerkesztősége. Az elismeréssel az Európai Bizottság minden évben testvérvárosi illetve olyan civil kezdeményezéseket jutalmaz, amelyek ösztönzik a helyi közösségek aktív polgári szerepvállalását. Emellett gondolatébresztő, innovatív jellegükkel, a bennük rejlő potenciállal és elkötelezettségükkel tűnnek ki. Az RSK a civil programban kapja a díjat. A díjazottakat minden évben az Unió tagországaiból választják ki.
Kiforgatták sarkaiból a Jobbikot
2010. szeptember 20. | Fény
2010. szeptember 14., kedd – Abszurd választ adott a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom a hazai szélsőséges politikusok nyilatkozataira reagálva – mondta Zolnay János a mozgalom egyik alapítója a Roma Sajtóközpontnak. A szociológus szerint sok esetben az irónia hatásosabb, mint bármilyen más műfaj, bár voltak, akik komolyan vették „Nacológia” című javaslatukat, melyben a Jobbik szóhasználatát alkalmazva „kifordították” a radikális párt kommunikációját.
A roma holokausztra emlékezik az európai cigányság
A roma holokausztra emlékezik az európai cigányság
2010. augusztus 1. | Fény
"Engem a vonaton kaptak el. Olyan tizenhat éves lehettem. Már ősz tájba’ volt ez, azt hittük vége a háborúnak. Ugye, se újság, se rádió, se semmi. Ki tárgyalt velünk, cigányokkal. Hát senki." - interjúk túlélőkkel + audió!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink