‘Sátoraljaújhely’ címkével jelölt cikkek
1

Borsodi Testvérek
Borsodi Testvérek
2012. április 13. | Balog Zsolt
A Terne Phrale cigány együttes három hónapja alakult a Borsod megyei Sátoraljaújhelyben. A csapat tagjai gyerekkoruk óta ismerik egymást, többször zenéltek már együtt, más formációkban. A fiatalok most azon dolgoznak, hogy minél ismertebbé váljanak.
“A magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra”
“A magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra”
2011. július 17. | bermy
Több a külföldi fellépése a Romano Suno Cigánytánc Együttesnek, mint a hazai. Vezetőjük, Lakatos Tibor szerint ez talán azért van, mert a magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra.
Úton a csillagok közé
Úton a csillagok közé
2011. július 13. | kutivili
A Cherhaja Shave, magyarán a Csillagfiúk rendkívüli összhangját és ördögi virtuozitását hallva nehezen hihető, hogy a zenekar mindössze egy éve alakult. Nagyon hamar összerázódtak, de ismeretlenként, mint a legtöbb kezdő zenekarnak, kevés koncertlehetőségük adódott. Kapóra jött hát az Athe Sam fesztivál zenei tehetségkutatója.
Roma össztánc
Roma össztánc
2010. szeptember 14. | Botos Nikolett
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyen a Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A rendezvényen nyolc ország vett részt: Bulgária, Lengyelország, Románia, India, Ukrajna, Szlovákia, Izrael és Magyarország. - videó
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
2010. augusztus 26. | Botos Nikolett
Szeptemberben rendezik a 16. Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A szervezővel és a Romano Suno sátoraljaújhelyi cigány táncegyüttes tagjaival beszélgettünk. Nézzétek meg, hogyan ropják Sátoraljaújhelyen! - videó
Árvíz Sátoraljaújhelyen – videó
Árvíz Sátoraljaújhelyen – videó
2010. június 18. | Botos Nikolett
A sátoraljaújhelyi árvízkárosultak a helyi patak, a Ronyva fogságába kerültek, nem is egyszer, háromszor. Sokaknak a háza ment tönkre, akik kicsit „szerencsésebbek” voltak, megúszták azzal, hogy „csupán” bútorokat kell cserélniük. Hogy milyen károk keletkeztek, azt videónkból megtudhatják!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink