‘Si Love-Is Love’ címkével jelölt cikkek
1

“Életem legjobb pillanata” – Si Love – Is Love 3. nap
“Életem legjobb pillanata” – Si Love – Is Love 3. nap
2012. július 22. | Balog Zsolt
Egy tűt sem lehetett volna leejteni, annyian látogattak el a Si Love IS Love Roma Music And Art Festival harmadik napjára. Mint eddig mindig, most is sokszínűség jellemezte a programot. Hallhattuk többek között Ricardót és Enikőt, Báró, Kicsi nyúl, Andreas és Herczeg Dávid produkcióit, valamint 2011 férfihangját, Kökény Attilát. Az autentikus cigányzenét a Terne Phrala együttes képviselte. Az ovációból kiderült, hogy a közönség kedvence a tizenegy éves Lukács Dorina, aki zenei aláfestés nélkül, profin énekelt, és többször is visszatapsolták. A publikum szeretetétől meghatódott kislány elmondta a Sosinet olvasóinak, hogy ez volt élete legszebb pillanata.
Hihetetlen zenei árnyalatok a Si Love – Is Love második napján
Hihetetlen zenei árnyalatok a Si Love – Is Love második napján
2012. július 21. | Balog Zsolt
"Amitől talán a legjobb dolog a zene a világon, az a hihetetlen szabadság, és a végtelennek tűnő árnyalatok, melyet, ha jól kezel az előadó, csodát tehet a hallgatóság számára" - mondta Oláh Dezső jazz zongoraművész, aki formációjával nagy sikert aratott a Si Love - Is Love Fesztivál második napján. És bizony, igaza volt, hiszen a közönség szinte mindent megkapott: az autentikus cigányzenétől a jazz-en át a latin ritmusokig, úgy, hogy mindenben volt valami klasszikus elem. Majd következett a tánc: a Karádi Rom Sam Táncegyüttes, valamint Dávid Béla Táncegyüttese. Az est legnagyobb sikere Kis Grófó volt, akit telt ház fogadott az Akvárium nagyszínpadán, és akit a közönség el sem akart engedni. Aki nem tud elmenni a helyszínre, az is meghallgathatja a fellépőket, hiszen az interneten fogható Rigó Rádió közvetíti a fesztivált.
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
Show + innováció = Si Love – Is Love
Show + innováció = Si Love – Is Love
2012. július 18. | Balog Zsolt
Sok meglepetést tartogat ez a hét azok számára, akik ellátogatnak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival-ra, a Deák téri Akváriumba. Július 19. és 22. között a legkülönbözőbb zenei műfajok előadói lépnek fel, akár közösen is, és egymás zenei stílusát összehangolva tárják a közönség elé a csemegéket. A főszervező, Szilvási István szerint éppen a program sokszínűsége miatt lehet ezt az eseményt a roma fesztiválok innovációjának (újítás, fejlesztés) nevezni. Négy nap alatt több mint negyven előadó lép fel: Mokoomba, Taren, Naked, Khamoro, Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (a volt Rajkó zenekar), Szilvási Gipsy Folk Band, Fatima, Báró, Kicsinyúl, Andreas, Grofó és Kis Grofó, Nyári Kálmán és zenekara, Kökény Attila, Oláh Dezső Trió, Egri Django Trió, Gipsy Wamp. A táncosok között ott lesz a Sárréti Értelmiségi Roma Fiatalok Egyesülete és a TukemO - Balogh Katesz Dance Group. Mindezek mellett lesz mozdulatszínház, kiállítás, és filmvetítés, hogy a látogatók ízelítőt kapjanak a cigány kultúra rendkívüli változatosságából.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink