‘szegénység’ címkével jelölt cikkek
1
 

Olvassanak többet a szegény gyerekek!
2013. március 21. | Balog Zsolt
Az olvasás és a könyvtár népszerűsítése a célja annak a pályázatnak, amit a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár, a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a tatabányai József Attila Megyei Könyvtár közösen készített. A projekt leginkább a Közép-Dunántúli Régióban élő, keveset olvasó gyermekeknek és fiataloknak szól, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, fogyatékkal élőkre, és a roma lakosság.
Kormányellenes tüntetés
Kormányellenes tüntetés
2012. december 17. | Black Joe
A kormány szegény ellenes politikája miatt demonstráltak vagy hatvanan a Parlament előtt szerda délután. A jelenlévők többsége roma volt. A tüntetésen a szónokok a fagyhalálok növekvő számát hangsúlyozták, és tiltakoztak az egyre nehezebb megélhetés miatt. A résztvevők szerint az Orbán-kormány a gazdagokat segíti, és nem a szegényeket, ezért azonnali változást és kormányváltást sürgettek a nagy hidegben tartott demonstráción.
Százezrek létbizonytalanságban
Százezrek létbizonytalanságban
2012. február 18. | Nótár Ilona
A rendszerváltás előtt szinte minden munkaképes cigány ember dolgozott. A rendszer változásával és a munkahelyek egyharmadának megszűnésével a szakképzetlen romák nyolcvan százaléka hirtelen munkanélkülivé vált. Mára immár a harmadik generációnak kell felnőni munkanélküliként, perspektíva nélkül.
Ahol már nincs uzsora
Ahol már nincs uzsora
2011. december 23. | GGy
Állig felfegyverzett kommandósok rohamozták meg a Heves megyei Szúcson lakó uzsorások házát. Az akcióra azután került sor, hogy előző nap négy helybeli tett feljelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Gödörben a társadalom nagy része
Gödörben a társadalom nagy része
2011. november 24. | GGy
A legkilátástalanabb helyzetben a többgenerációs munkanélküliséget megtapasztaló fiatalok vannak, akik már úgy nőttek fel, hogy se nagyszüleiknek, se szüleiknek nem volt munkájuk, és gyermekeiknek is egyre kisebb az esélyük bekerülni a munkaerőpiacra.
Cifra nyomorúság, avagy küzdelem a szegénység ellen
Cifra nyomorúság, avagy küzdelem a szegénység ellen
2011. július 16. | Nótár Ilona
Két évvel ezelőtt újjászületett egy Borsod megyei kis falu, Bódvalenke. A többségében romák lakta település vállalta, hogy festményekbe öltözteti roskadozó házait, így tiltakozik a bennük élők szegénysége ellen.
Itt mindenki beteg lett
Itt mindenki beteg lett
2011. március 21. | PoFa
Somók Lászlóné tizedmagával él egy 22 négyzetméteres komfort nélküli lakásban, a VIII. kerületi Lujza utcában. Somókéknak nem csupán a zsúfoltság okoz gondot, hanem a lakás falainak állapota is. Hiába festik ki minden évben a lakást, néhány hónap után minden átázik és penészes lesz.
Nem a származás dönti el…
Nem a származás dönti el…
2011. február 2. | Bogdán Péter
A Magyar Nemzetnél dolgozó újságírók azt a látszatot keltik, hogy a szegénység miatt csak a romák lopnak, rabolnak, erőszakoskodnak. A nem romák viszont feddhetetlenek, mert ők inkább éhen halnak, sem mint elvegyék a másét.
The children of darkness come to light
The children of darkness come to light
2011. január 28. | admin
They are lucky during summer. Because the day is longer. As darkness lays, they light candles. This is how all the five children write and read for the next day at school. They have high grades and higher aspirations. Maria wants to become a prosecutor. And she is convinced she will succeed.
Tanulás villany nélkül
Tanulás villany nélkül
2011. január 28. | CJI - Románia
Nyáron szerencsések. Mert hosszabbak a nappalok. Amikor besötétedik, gyertyát gyújtanak. Ennek fényénél írja leckéjét az öt gyerek. Jó jegyeik és komoly céljaik vannak. Maria ügyész akar lenni. És biztos benne, hogy sikerülni fog.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink