‘szegregáció’ címkével jelölt cikkek
1

Az első bírósági ítélet szegregációs perben Szlovákiában
Az első bírósági ítélet szegregációs perben Szlovákiában
2012. január 13. | GGy
Mérföldkő jelentőségű bírósági döntés születetett Szlovákiában, az iskolai szegregáció felszámolása érdekében – tudósít az Amnesty International és a szlovákiai Polgári és Emberi Jogi Központ közös sajtóközleménye.
Rádöbbenteni az embereket arra, hogy ezt nem lehet
Rádöbbenteni az embereket arra, hogy ezt nem lehet
2010. szeptember 21. | Fény
Próbaperekkel, és ezeknek a sajtóban való bemutatásával akarja rádöbbenteni a társadalmat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) arra, hogy nem lehet a roma gyerekeket szegregált iskolákba kényszeríteni.
Újabb ötlet roma ügyben
Újabb ötlet roma ügyben
2010. szeptember 8. | Black Joe
Az oktatási integráció mihamarabbi megvalósítása érdekében egyházi iskolák bevonását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. E heti körkérdés rovatunkban erről a kezdeményezésről szólaltattuk meg a témában jártas szakembereket.
Lázár János: Roma szövetségeseket keresünk
Lázár János: Roma szövetségeseket keresünk
2010. szeptember 1. | Black Joe
Mi a hódmezővásárhelyi integrációs program sikerének titka? Milyen terve volna a Fidesz frakcióvezetőjének a harmincas roma értelmiségi generációval? - interjú Lázár Jánossal, Hódmezővásárhely polgármesterével, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjével.
Pert nyert Mohácsi Erzsébet a Somogy Online ellen
2010. július 29. | Fény
„Nem ez volt az első eset, hogy a helyi sajtó a szegregációs per alatt félretájékoztatta az olvasókat, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt már nem hagyjuk annyiban” – válaszolt a Roma Sajtóközpont kérdésére Mohácsi Erzsébet.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink