‘Szilvási Gipsy Folk Band’ címkével jelölt cikkek
1

Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
Roma Világnap a Gödörben
Roma Világnap a Gödörben
2011. április 16. | Balog Zsolt
Fotókiállítással, kerekasztal beszélgetéssel és egy fergeteges Szilvásy Gipsy Folk Band koncerttel ünnepelték a Roma Világnapot az Erzsébet téri Gödör Klubban április 8-án.
A hiteles folklór jövője
A hiteles folklór jövője
2011. február 2. | Black Joe
A cigány folklór mind nagyobb teret hódít, egyre több együttes veszi műsorára ezt a műfajt. Úgy tűnik, hogy az éttermi cigányzenét népszerűségben már-már megelőzi a folklór.
“Mi a zenénkkel politizálunk”
“Mi a zenénkkel politizálunk”
2011. január 24. | GGy
A Szilvási Gipsy Folk Band-et Budapesten nagyon sokan ismerik, számos helyen felléptek már és számtalan nem roma fiatal felé közvetítettek a roma kultúrából egy szeletet. Legutóbb a Boráros téren lévő Cöxpon Ambient-ben kaptuk őket lencsevégre.
Hideg eső, forró hangulat – Athe Sam 2. nap
Hideg eső, forró hangulat – Athe Sam 2. nap
2010. június 2. | so si?
Kint esővel, bent felforrósodott hangulattal várta a látogatókat a fesztivál második napja. A fantasztikus zenék mellett a látvány sem volt mindennapi: a fiúk szívét hastánccal rabolta el gyönyörű szép cigánylány... + képgaléria!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink