‘színház’ címkével jelölt cikkek
1
 

Gyöngyöspatai dráma a színpadon
Gyöngyöspatai dráma a színpadon
2012. január 17. | GGy
Egyszer volt, hol nem volt Gyöngyöspata címmel mutatta be produkcióját a Scallabouche Társulat január elején a Szkéné Színházban. A társulat eredeti dokumentumok, fotók és videók felhasználásával, a kívülálló szemszögéből vizsgálta a Gyöngyöspatán tavaly tavasszal történtek hátterét, a felvetődő kérdéseket és a lehetséges válaszokat.
Életosztás
Életosztás
2010. november 10. | Baranyi Laura
Színházi előadás a hajléktalanokról? Nem nagy kunszt – mondhatná az egyszeri művészetkedvelő –, volt már ilyen. Pedig nem.
Új néző született Szomolyán
Új néző született Szomolyán
2010. szeptember 2. | so si?
A Káva által bevezetett „résztvevő színház” keretében a folyamatosan bevonódó résztvevőkkel együtt, napról napra építenek fel egy történetet, amelybe pedagógiai elemeket és hagyományos színházi megoldásokat építenek be. Az improvizatív előadás komoly felkészülést, csapatmunkát igényel a résztvevőktől. - videó!
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
2010. augusztus 29. | so si?
Petya Jurcsenko legendás cigány táncművész, aki a Kalyi Jag együttes dalaira írt koreográfiát, a prágai Khamorro Fesztiválon lépett fel. Tizenöt évesen fedezte fel a moszkvai Cigány Színház, ezután Párizsban megalakítja az Arbat együttest, jelenleg a Romano Atmo táncegyüttes vezetője. - videó!
Cigány Csipkerózsika álma
Cigány Csipkerózsika álma
2010. július 26. | Forgács Marietta
Gyerekként mindenki álmodozik. A lányok hercegkisasszonyok akarnak lenni, a fiúk pedig vagy hős lovagok, vagy autóversenyzők. Nincs ez másképp azoknál a gyerekeknél sem, akik nemrégiben látogattak el a Városmajori Szabadtéri Színpad előadására. - videó!
Hétköznapi Show
Hétköznapi Show
2010. június 4. | GGy
Egy vidéki nevelőintézetből kikerült 18 éves fiúról szól a Karaván Művészeti Alapítvány darabja, amelyet a Fészekben mutattak be május 29-én. Az előadásról a dramaturgot, Nyári Pált, majd Lázár Esztert, a Fészek programszerkesztőjét kérdeztük. Feuer Yvette közel egy éve játszik a társulattal, ő arról beszélt, hogy nem romaként miért vesz részt az alapítvány munkájában. - audió!
Kézimunka
Kézimunka
2010. április 23. | GGy
Az 1996-ban az év drámájává választott Kézimunka Jelinek első konkrét társadalmi eseményre reagáló drámája. A Pejó Róbert rendezte magyar változat, mely a PanoDráma műhely munkája, ma, április 23-án látható utoljára a Trafóban. - videónk a márciusi műhelybemutatón készült
Tollfosztás, ezúttal a Bálint Házban
Tollfosztás, ezúttal a Bálint Házban
2010. április 23. | GGy
A realitás és szürrealitás határán mozgó darab végére kiderül, hogy a nyári táborból szökő fiatalok történetét csupán egyikük álmodja. A valóságban ugyanis az öt gyerekből négy már halott. Brutális gyilkosságok áldozatai lettek. A Tollfosztás a rendszerváltás óta az első színmű, amely a cigányság jelenkori problémáit dolgozza fel. - videó
Roma beatbox a Tháliában
Roma beatbox a Tháliában
2010. április 14. | GGy
Balogh Rodrigó rendező Tollfosztás című darabjában öt roma fiatal játszik. Az április elején bemutatott előadás napjaink társadalmát mutatja meg és a roma integráció valóságát, annak minden abszurditásával, képmutatásával és borzalmával. A téma komolyságát a feldolgozás humora, a gyermeki világlátás és elbeszélésmód oldja és teszi egyszerre még keményebbé. - videó!
Honnan a gyűlölet? – a szembenézés három napja
Honnan a gyűlölet? – a szembenézés három napja
2010. április 13. | GGy
Feuer Yvette színész-drámapedagógus rendezésében a cigánygyűlölet témáját dolgozták fel roma és nem roma fiatalok. A rendezőnő budapesti, barcsi, hétesi, pécsi fiatalokkal dolgozott egyhetes intenzív műhelymunka formájában. audió!
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink