‘szőlő’ címkével jelölt cikkek
1

Szent György-hegyi nehéztüzérség – A 2HA szőlőbirtok és pincészet
Szent György-hegyi nehéztüzérség – A 2HA szőlőbirtok és pincészet
2012. május 4. | kutivili
A 2HA (olvasd: két-hektár) szőlőbirtok és pincészet borásza és tulajdonosa Török Csaba jogosan nevezhető reformernek. Ugyanis a terület karakteres, egyedi ásványos jellegét olyan fajtákon keresztül mutatja be, melyek egyáltalán nem volt eddig megszokottak a borvidéken. A szakmabeliek közül eleinte sokan értelmezhetetlennek találták ideológiáját és hozzáállását a borkészítéshez. Borai azonban beszélnek helyette, szépen visszatükrözik a termőtájat, emellett fajtajelleges, tömör, vastag szerkezetű, mégis elegáns, világszínvonalú élményborok.
Dűlőre juthatunk? | Az ezerarcú kékfrankos nyomában
Dűlőre juthatunk? | Az ezerarcú kékfrankos nyomában
2012. május 3. | kutivili
A fajta, melynek nemcsak ezer neve, de ezer arca is van hazánkban. A könnyű, karcsú, ropogós tételektől kezdve, át a végtelenül ásványos karakterű „kövek levein”, egészen a sűrű, robosztus, vastag borokig. Ezek sok-sok árnyalatát produkálja a fajta borvidékeinken, és azon belül a különböző dűlőkben. Sokan az egyik legjobb kiugrási pontnak tartják, mivel tehetséges borászaink rendre egyedi és világszínvonalú borokat alkotnak a kékfrankosból, amelyek hazai és nemzetközi megmérettetéseken kitűnő eredményeket érnek el.
Csillogó borok és remek lehetőségek az Alföldön
Csillogó borok és remek lehetőségek az Alföldön
2012. január 8. | kutivili
Az Alföld a legnagyobb és az egyik legérdekesebb borvidékünk. Sajnos, a tömegtermelés és a borhamisítás hosszú időre megbélyegezte, s ennek a hatása még ma is érezhető. Sok még az előítélet, pedig a nagy odafigyeléssel gondozott szőlő világszínvonalú alapanyagokat ad itt is.
Örömmel vagyok a szőlő rabszolgája
Örömmel vagyok a szőlő rabszolgája
2011. július 30. | kutivili
Sztojka Kálmán tizenkét évvel ezelőtt, tizennyolc évesen munkát keresett. Egy borpince tulajdonosa vette fel arra az idényre segédmunkásnak. A tulaj arra lett figyelmes, hogy az embere olyan lelkesen és precízen dolgozik, ami ritkaság. Kipróbálta Kálmánt a szőlőben, mert azt gondolta, hogy ha azt megszereti, remek szakember lehet belőle.
Pohárban az egyéniség | A szigetcsépi Gál szőlőbirtok
Pohárban az egyéniség | A szigetcsépi Gál szőlőbirtok
2011. július 4. | kutivili
Sok a jó, családi tradíciókat folytató roma szőlőmunkás. És a szőlőben továbbra is bőven van munkalehetőség. Miért nem lehetne sok romának a szőlőműveléssel kapcsolatos szakmája?
Vádlott! Mit parancsol? A Borbíróságon jártunk
Vádlott! Mit parancsol? A Borbíróságon jártunk
2011. június 19. | kutivili
Igaz a legenda, amely szerint létezik egy bíróság a mi Hunniánkban, ahol a tárgyalásra érkezők egytől egyig nyugodtak. Talán ez lesz az egyik legszebb nap az életükben, és ha életfogytiglanra ítélik őket, ugrándoznának örömükben...
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink