‘tánc’ címkével jelölt cikkek
1
 

Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
“A magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra”
“A magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra”
2011. július 17. | bermy
Több a külföldi fellépése a Romano Suno Cigánytánc Együttesnek, mint a hazai. Vezetőjük, Lakatos Tibor szerint ez talán azért van, mert a magyar kultúrába nem illik bele a cigány kultúra.
Összetartás és vasakarat
Összetartás és vasakarat
2011. június 23. | kutivili
Az Athe Sam legfontosabb célja, hogy a cigányok és a nem cigányok jobban megismerjék egymást, és ezzel növelje a békés egymás mellett élés esélyét. Hogy ezt mind meg lehessen tenni, összetartásra és vasakaratra van szükség.
Sokszínűség és Szilvási-show
Sokszínűség és Szilvási-show
2011. június 13. | PoFa
Csak körbe kellett nézni a Sátoraljaújhelyi fiúk koncertjén, hogy lássuk, szinte tényleg mindenki vevő a roma kultúrára. Egy távol-keleti hölgy táncolt, húsz méterrel arrébb egy fekete férfi vette videóra a cigányzenészeket és táncosokat.
„Egy bátor kormány bátor tagja”
„Egy bátor kormány bátor tagja”
2011. június 11. | PoFa
Balog Zoltán roma felzárkóztatásért felelős államtitkár mondta mindezt önmagáról. Persze a Jövőbe látók kerekasztal-beszélgetés ennél komolyabb hangvételű volt.
Taroltak a beások
Taroltak a beások
2011. június 10. | Forgács Marietta
Csütörtök délután a hirtelen lehűlt levegő és az olykor felerősödő szél kissé megijeszthette a fesztivál látogatókat. Délután még viszonylag kevesen ültek a más napokon zsúfolásig telt teraszon. A fázósabbak behúzódtak a kávézóba.
Hangrobbanás – a fővárosi cigányparkban
Hangrobbanás – a fővárosi cigányparkban
2011. június 9. | kutivili
A közönség soraiból számtalanszor hallottam: „Majd most lesznek a Váradiék, arra mindenképpen maradni kell”. A tegnapi nap vidám-cigányparkjában Váradiék lettek az adrenalinszintet egekbe szökkentő hullámvasút. De természetesen a többi fellépő is hasonlóan érdekes mókának bizonyult.
Égi áldás nélkül
Égi áldás nélkül
2011. június 8. | Forgács Marietta
Az előző napokban, ahogyan tanulmányoztam az Athe Sam programját, elsőre megfogott a keddi nap: a Roma Mentor Program bemutatása, tánctanítás, fiatal tehetségek fellépése, az Etnorom, ráadásul egy érdekes film – persze a felsorolás korántsem teljes.
A legenda folytatódik- megnyílt az V. Athe Sam Fesztivál
A legenda folytatódik- megnyílt az V. Athe Sam Fesztivál
2011. június 7. | Balog Zsolt
We are here - Itt vagyunk. Ez olvasható az évről évre egyre népszerűbb Athe Sam Roma Összművészeti Fesztivál idei, immár ötödik prospektusán. A megnyitó beszédet a Gödör Klubban Szilvási István mondta el. Mindenkit biztosított arról, hogy a programsorozat rendkívül változatos és színes lesz.
Athe Sam Tehetségkutató
Athe Sam Tehetségkutató
2011. április 10. | Balog Zsolt
A még fel nem fedezett roma énekesek, táncosok és együttesek jelentkezését várták az "Athe Sam - Itt Vagyunk" Roma Összművészeti Fesztivál tehetségkutatójára. Mint minden évben, most is több fordulóban válogatják ki a legjobbakat, akik majd a nyári fesztiválon mutathatják meg magukat a nagyközönségnek.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink