‘Tatárszentgyörgy’ címkével jelölt cikkek
1

Február 23., gyásznap
Február 23., gyásznap
2012. február 24. | Black Joe
Több mint százötven helyen emlékeztek meg a három évvel ezelőtti gyilkosságsorozat tatárszentgyörgyi áldozataira hazánkban és világszerte. Csorba Róbert és ötéves kisfia azért halt meg, mert cigány volt.
Épül a tatárszentgyörgyi özvegy háza
Épül a tatárszentgyörgyi özvegy háza
2011. szeptember 28. | GGy
Amikor 2009 őszén Magyarországra látogatott a Német Futball Szövetség delegációja, valamint a legnagyobb német roma szervezet, a Zentralrat Deutscher Sinti und Roma vezetője, Romani Rose, végigjárták a rasszista támadások helyszíneit...
Politikusként telefonálni, civilként szenvedni
Politikusként telefonálni, civilként szenvedni
2011. július 21. | Bogdán Péter
A mai politikai helyzet frusztrálja Mohácsi Viktóriát, a liberális politikust, volt európai parlamenti képviselőt. Elmondása szerint neki jelentette a rendőr a tatárszentgyörgyi gyilkosságnál, hogy kétszázas szög ment Robika fejébe.
Kakucson ünnepeltek a romák
Kakucson ünnepeltek a romák
2011. június 30. | GGy
Tatárszentgyörgyről is érkeztek vendégek a kakucsi roma napra. A már 16. alkalommal megrendezett fesztiválnak több fénypontja is volt: például összemérték erejüket a környező települések focicsapatai, sokan pedig a tánc- és énektudásukat mutatták be.
I don’t want others to see my pain
I don’t want others to see my pain
2011. március 8. | Fény
Almost two years ago, on a cold february morning Róbert Csorba and his 4 year-old son were shot dead as they were trying to escape from their house set afire by Molotov-cocktails in the village Tatárszentgyörgy. Renáta, the widow and the mother talks about the trauma and how she has been coping with it.
Minden nap Robiékra emlékezve
2010. december 1. | Roma Sajtóközpont
Szeretlek Robi, Robika – ezt festette fel a férjét és fiát elvesztő Renáta sógora a kiégett házra. A lassan két éve történt tatárszentgyörgyi kettősgyilkosság gyanúsítottjai mára már rendőrkézen vannak, azonban a csonkán maradt család élete semmivel nem lett könnyebb. Renáta a tragédia után a szüleihez költözött, és azóta is ott él két gyermekével, csendben, saját lakás nélkül, szegénységben.
Kevés információt kapnak az áldozatok
Kevés információt kapnak az áldozatok
2010. november 10. | Balog Zsolt
Az Amnesty International nyilvánosságra hozta jelentését a romák elleni támadássorozatról. Az emberi jogi szervezet szerint a kormánynak mélyrehatóan ki kellene vizsgálnia a gyilkosságokat.
Kényszerből templomkertbe került az emlékmű
Kényszerből templomkertbe került az emlékmű
2010. augusztus 7. | GGy
„Róbert és Robika” – a rasszista támadás-sorozat tatárszentgyörgyi halálos áldozatairól nevezte el a fából készült emlékművet az alkotója. Eredetileg a falu egyik közterére szánta, de a felajánlást az önkormányzat testülete többször is elutasította. - videó!
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink