‘tüntetés’ címkével jelölt cikkek
1
 

Szeretem a hazámat
Szeretem a hazámat
2013. március 11. | Botos Nikolett
Több ezren gyűltek össze szombaton az Alkotmány utcában, hogy az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakozzanak. Beszédet mondott több civil szervezet képviselője is, köztük Mércse Pál, a Város Mindenkié aktivistája, aki elmondta: " azoknak a cigány magyaroknak a nevében is beszélek akik eddig nem tudták kimondani, ezért kimondom helyettük is: Szeretem a Hazámat!
Kormányellenes tüntetés
Kormányellenes tüntetés
2012. december 17. | Black Joe
A kormány szegény ellenes politikája miatt demonstráltak vagy hatvanan a Parlament előtt szerda délután. A jelenlévők többsége roma volt. A tüntetésen a szónokok a fagyhalálok növekvő számát hangsúlyozták, és tiltakoztak az egyre nehezebb megélhetés miatt. A résztvevők szerint az Orbán-kormány a gazdagokat segíti, és nem a szegényeket, ezért azonnali változást és kormányváltást sürgettek a nagy hidegben tartott demonstráción.
Ne végy jegyet a gyűlöletre!
Ne végy jegyet a gyűlöletre!
2012. augusztus 31. | GGy
Antifasiszta tüntetést szervezett szerda délutánra a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége a Deák térre. A demonstráción néhány szélsőjobboldali provokátor is megjelent, a rendezvény után feketeruhások bántalmazták a szervező MEASZ elnökét.
Romák demonstráltak az Országos Roma Önkormányzat előtt
Romák demonstráltak az Országos Roma Önkormányzat előtt
2012. augusztus 12. | GGy
"A jó kutya csak akkor ugat, ha a gazda engedélyt ad rá", "Farkas Flórián Devecser ügyében nem lát", "Nem hall, nem beszél" és hasonló transzparensekkel demonstráltak tegnap civil romák az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete előtt. Az egyik főszervező Villás Lajos szerint elég volt abból, hogy Farkas nem áll ki a cigányságért, "a választott vezető" a múlt vasárnapi devecseri jobbikos tüntetés után sem nyilvánított véleményt - "a hagyományokhoz híven". Próbáltuk megkérdezni Farkas Flóriánt, de nem tudtunk bejutni az épületbe és telefonon sem sikerült elérni a fideszes parlamenti képviselőt. Nézze meg videónkat!
“A kormány mellett vagyunk, de nem értünk egyet vele”
“A kormány mellett vagyunk, de nem értünk egyet vele”
2012. március 20. | Black Joe
A szabadságharc emlékének kiforgatása, "kibelezése" történt idén március 15-én. Ezrek hallgatták tátott szájjal a szónokokat, akik egyebek mellett arról beszéltek, hogy nem akarunk gyarmat lenni, és más burkolt üzenetek is küldtek az Uniónak.
Széttagolt, átpolitizált ünnep egy szép tavaszi napon
Széttagolt, átpolitizált ünnep egy szép tavaszi napon
2012. március 16. | PoFa
Volt kormányt támogató, de vele egyet nem értő roma, anarchista antifasiszta fiatal, és haverkodó szélsőjobbos srác. Politikailag sokszínű március 15., ahol világnézettől függetlenül mindenkinek volt véleménye a cigányokról. Tüntetésekből, megemlékezésekből kaptunk éppen eleget.
Cigányok a demokráciáért
Cigányok a demokráciáért
2012. március 13. | Black Joe
A Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetést szervezett a Kossuth térre március 10-én, amelyen szép számmal vettek részt romák is.
Romák a kormány mellett
Romák a kormány mellett
2012. január 22. | GGy
Több száz Lungo Drom-os romát hívott a Hősök terére Farkas Flórián (Fidesz), hogy a kormány mellett tüntető tömeggel együtt vonuljanak a Parlamenthez. Videónkban néhány olyan aktivista is megszólal, aki ellenezte, hogy az árpádsávos zászlókkal tüntetőkhöz csatlakozzanak a roma demonstrálók.
Börtön helyett lakhatást
Börtön helyett lakhatást
2011. december 6. | GGy
A "Szolidaritás éjszakája" elnevezéssel demonstrációt tartottak 10 budapesti helyszínen, például a Zsinagóga előtti téren. A Börtön Helyett Lakhatást hálózat tagjai a hajléktalanokat sújtó novemberi törvénymódosítás ellen tiltakoznak.
Stand up for the Roma
Stand up for the Roma
2010. szeptember 10. | GGy
About a houndred people – civilians and activists of human rights organisations – gathered in front of the Embassy of France in Budapest on Saturday September 4th 2010. The protest-actions organized at the same time In London and Belgrade, in Brussels and Paris had the common banner: „Liberty, Equality, Fraternity!” In a lot of european cities tens of thousands marched in the streets, along with the Hungarian activists, to protest agains French president, Nicolas Sarkozy’s plans that he had announced.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink