‘választás’ címkével jelölt cikkek
1
 

„Kedvet kell csinálni a fiataloknak”
„Kedvet kell csinálni a fiataloknak”
2010. október 17. | PoFa
Roma újságírókat foglalkoztató televízió és egy 120 fős fesztiválzenekar létrehozását tervezi Kathy Horváth Lajos, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.
„Éreztem, hogy az emberek mellettem állnak” – cigány polgármesterek
2010. október 15. | Roma Sajtóközpont
2010. október 7., csütörtök – Roma polgármester-jelölteket is megválasztottak a vasárnapi voksoláson, még olyan településen is, ahol a romák arány mindössze öt százalékra tehető.  Több helyen jogorvoslati kérelmet nyújtottak be, ezért még több lehet a cigány polgármester. „Az idevezető út nehéz volt, de éreztem, hogy az emberek mellettem állnak” – mondta Lakatos Béla. Ács Fidesz–KDNP-s [...]
Szendrőládtól Hencidáig
Szendrőládtól Hencidáig
2010. október 11. | admin
Hencidán csaknem ezernégyszáz ember lakik, akik közül nagyjából hétszáz vallja magát romának, mégis attól zeng a sajtó, hogy a település jobbikos polgármestert választott.
Roma képviselője lesz Józsefvárosnak
Roma képviselője lesz Józsefvárosnak
2010. október 6. | Botos Nikolett
„Józsefvárosban felállítok egy sátrat, amely sátor erkölccsel és a bizalom szegével van kifeszítve. Ebbe a sátorba bárki bejöhet, aki szimpatizál azzal, hogy itt előremozdulás legyen.” Megválasztása után Balogh István Szilveszter így mutatta be a terveit.
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
Két ellenségünk van: a nyomor és a szélsőjobboldal
2010. május 3. | Black Joe
Kérdésünkre három olyan roma közéleti személy válaszolt, akik valamilyen szinten járatosak a roma politikában. Amire a választ kerestük: vajon milyen változásokat hozhat a következő kormány roma ügyben az elmúlt nyolc évhez képest? - audió!
Ez a választás egy cunamival ért fel
Ez a választás egy cunamival ért fel
2010. április 29. | Black Joe
A választásokról, az LMP-ről, a Jobbikról és az új lehetőségekről beszélgettünk Makai Istvánnal a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökével. Megkérdeztük azt is, hogy vajon miért nem volt munkakapcsolat a parlamentben ülő roma képviselőkkel, és miért lehetetlen együttműködni az Országos Cigány Önkormányzattal?
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
Egy cigány kultúrpalotára van szükség
2010. április 28. | Black Joe
Raduly József először mérette meg magát képviselőjelöltként, A Fidesz budapesti listáján csak az 58. helyet kapta meg, ami nem lett elég a mandátumhoz. A roma férfi mandátum nélkül is óriási terveket szövöget, amelyek részleteibe most a Sosi? olvasóit is beavatjuk.
„Beteg a magyar társadalom”
„Beteg a magyar társadalom”
2010. április 27. | Black Joe
Horváth Aladár a választások előtt még reményteljesen beszélt az előtte álló megmérettetésről. A politikus szerint a romáknak már elegük van a megkérdezésük nélkül fejük feletti pálcatörésből. A rendezvényről természetesen nem hiányozhatott a kiváló zenészeket felvonultató cigánymuzsika. - videó
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
Romalternatívák választás után – a Political Capital elemzése
2010. április 21. | Forgács Marietta
Hogyan tudta a Jobbik a cigányokkal szembeni előítéletesség meglovagolásával meghétszerezni a szavazótáborát? Hogyan oldódik meg a kisebbségek parlamenti képviselete, korporatív módon, vagy egy új, önálló roma párt alakul? Lesz-e új, nem kompromittálódott roma politikus generáció? - audióinterjú Juhász Attilával, a Political Capital igazgatóhelyettesével
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
Horváth Aladár: Hidd el, nagyon csúnya idők jönnek
2010. április 13. | Black Joe
Végleg visszavonul a politikától a rendszerváltáskori roma politikus-generáció emblematikus alakja. A szalonnai és a szendrői cigányok, és cigányvezetők arra kérték, hogy induljon el a választáson Edelényben, mert nem akarnak rasszistákra szavazni. Bár a romák fele elment szavazni azon a területen, mégis csak másfél százalék szavazott rá. - Interjúnkban a kudarc okait elemzi.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink