‘videó’ címkével jelölt cikkek
1
 

Ragadjon A Roma
Ragadjon A Roma
2010. szeptember 18. | Pusztai G. Krisztián
„Aroma – színek, képek és arcok a romák világából”- címmel cigány származású festőművészek munkáját és roma témájú fotókat bemutató tárlat nyílt a budapesti Szabadság téren. -videó
Roma össztánc
Roma össztánc
2010. szeptember 14. | Botos Nikolett
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyen a Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A rendezvényen nyolc ország vett részt: Bulgária, Lengyelország, Románia, India, Ukrajna, Szlovákia, Izrael és Magyarország. - videó
Új néző született Szomolyán
Új néző született Szomolyán
2010. szeptember 2. | so si?
A Káva által bevezetett „résztvevő színház” keretében a folyamatosan bevonódó résztvevőkkel együtt, napról napra építenek fel egy történetet, amelybe pedagógiai elemeket és hagyományos színházi megoldásokat építenek be. Az improvizatív előadás komoly felkészülést, csapatmunkát igényel a résztvevőktől. - videó!
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
A legendás táncos Kalyi Jagra táncol
2010. augusztus 29. | so si?
Petya Jurcsenko legendás cigány táncművész, aki a Kalyi Jag együttes dalaira írt koreográfiát, a prágai Khamorro Fesztiválon lépett fel. Tizenöt évesen fedezte fel a moszkvai Cigány Színház, ezután Párizsban megalakítja az Arbat együttest, jelenleg a Romano Atmo táncegyüttes vezetője. - videó!
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
A Romano Suno már rég az eget szaggatja
2010. augusztus 26. | Botos Nikolett
Szeptemberben rendezik a 16. Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivált. A szervezővel és a Romano Suno sátoraljaújhelyi cigány táncegyüttes tagjaival beszélgettünk. Nézzétek meg, hogyan ropják Sátoraljaújhelyen! - videó
Csiszolatlan gyémánt
Csiszolatlan gyémánt
2010. augusztus 11. | Botos Nikolett
A fiatal bokszolót, Czuri Mónikát befogadta a Halászteleki Box Klub. Kallódása öt éves korában kezdődött, amikor szülei intézetbe adták. A szomorú kezdet után a 23 éves lány élete számos negatív fordulatot vett. Egy nap gyerekkori edzője újra lehívta a bokszklubba... - videó!
Amit a Gandhi adhat
Amit a Gandhi adhat
2010. augusztus 10. | Pusztai G. Krisztián
A tizenhat év alatt több százan tették le az érettségi vizsgát és egyre több végzett gandhis diák kerül be a a felsőoktatásba, hogy az államvizsga letétele után bővítse a diplomás romák táborát. - videó!
Cigányozás a magyar médiában /2.
Cigányozás a magyar médiában /2.
2010. augusztus 10. | Fekete Pierre
A kilencvenes években a legtöbb riportban a romák csak bekiabálva, egyetlen tömegként mondhatták el véleményüket – hozzáteszem, ma sem jobb a helyzet. Egy ilyen interjúbeállítás azonban erősen megkérdőjelezi a riport objektivitását...
Cigányozás a magyar médiában /1.
Cigányozás a magyar médiában /1.
2010. augusztus 3. | Fekete Pierre
Hogyan jelennek meg a romák a hírekben, illetve van-e bármilyen lehetőségük arra, hogy befolyásolják a saját médiamegjelenésüket? Példák arra, hogyan nem szabad a romákat vizuálisan bemutatni - megdöbbentő videók a magyar médiából!
Cigány Csipkerózsika álma
Cigány Csipkerózsika álma
2010. július 26. | Forgács Marietta
Gyerekként mindenki álmodozik. A lányok hercegkisasszonyok akarnak lenni, a fiúk pedig vagy hős lovagok, vagy autóversenyzők. Nincs ez másképp azoknál a gyerekeknél sem, akik nemrégiben látogattak el a Városmajori Szabadtéri Színpad előadására. - videó!
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink