‘VIII. kerület’ címkével jelölt cikkek
1

Kocsis Máté ellen tüntettek
Kocsis Máté ellen tüntettek
2012. november 27. | Black Joe
Körülbelül százan vettek részt azon a demonstráción, amelyen távozásra szólították fel Józsefváros polgármesterét. Az elégedetlen VIII. kerületi lakosok szerint látványosan romlott az életminőségük 2010-óta. Az egyre növekvő bűnözés, a csillagászati szintre emelt lakbérek, valamint a józsefvárosi munkanélküliség miatt vonultak vagy százan az utcára a VIII. kerületben. A tüntetők szerint az önkormányzat más kerületben élőknek ad munkát, és a helyiekről megfeledkezik. A demonstráción követelték azt is, hogy Kocsis Máté távozzon a polgármesteri székből, mivel nem is a Józsefvárosban lakik, és nem érzi át a kerületben élők problémáit. A tüntetés után megkerestük az önkormányzatot is, de ők nem akartak nyilatkozni.
Lakás-kálvária, kérdőjelekkel
Lakás-kálvária, kérdőjelekkel
2012. február 13. | PoFa
Idős, beteg asszony kerülhet utcára, legrosszabb esetben pedig még kártérítésre is kötelezhetik, ha február közepén úgy dönt a Kúria (korábban Legfelsőbb Bíróság). Tóth-Balog Józsefné fordulatos története 1999-ben kezdődött, amikor belevágott egy lakáscserébe.
Rap a nyolcból
Rap a nyolcból
2011. november 26. | GGy
Hangolj rá! címmel rendeznek tehetségkutató versenyt minden hónap első péntekén Budapesten, a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban. Olyan fiatalokat várnak, akik jól énekelnek, reppelnek és táncolnak. Nézze meg, milyen műsorral lépett fel Jakab Aletta és Bajkó Anita, majd hogyan reppelt Kazi és Gyuszika, G.w.M., illetve a zsűri egyik tagja, Góré.
Nem a polgármester miatt jöttek
Nem a polgármester miatt jöttek
2011. szeptember 15. | GGy
Már befutott, sikeres zenészek, táncosok, és kezdők is voltak a VIII. kerületben rendezett Magdolna napi mulatság fellépői között. A Józsefvárosi Roma Zenekar koncertjével kezdődött a kétnapos rendezvény, majd fiatal tehetségek következtek...
Itt mindenki beteg lett
Itt mindenki beteg lett
2011. március 21. | PoFa
Somók Lászlóné tizedmagával él egy 22 négyzetméteres komfort nélküli lakásban, a VIII. kerületi Lujza utcában. Somókéknak nem csupán a zsúfoltság okoz gondot, hanem a lakás falainak állapota is. Hiába festik ki minden évben a lakást, néhány hónap után minden átázik és penészes lesz.
Pillanatképek a Lakatosból
Pillanatképek a Lakatosból
2011. január 12. | Black Joe
Két éve vette fel Lakatos Menyhért nevét a VIII. kerületi Erdélyi utcai Általános Iskola. Az oktatási intézményben többnyire roma fiatalok tanulnak, akik nem csak a nyolc osztályt végezhetik el itt, hanem akár érettségit is szerezhetnek a gimnáziumi képzésen.
Szabálysértés lett a kukázás a Józsefvárosban
Szabálysértés lett a kukázás a Józsefvárosban
2011. január 4. | GGy
Akár 50 ezer forintra is büntethetik mostantól Budapesten, a VIII. kerületben a guberálókat. A rendelet értelmében tilos a közterületre kihelyezett szemeteseket kiborítani, és azokból kommunális vagy más hulladékot kivenni.
1
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink