‘zene’ címkével jelölt cikkek
1
 

Rádió a C utcában – C Street Rádió
Rádió a C utcában – C Street Rádió
2012. szeptember 14. | Balog Zsolt
Tavaly szeptemberben alakult meg a C Street rádió Jánoska István "Spagi" vezetésével, aki fiatalos, lendületes csapatot épített maga köré. Spagitól nem állt messze a rádiózás, hiszen nyolc évet töltött el a Rádió C-ben.Eddigi munkájukat minősíti, hogy már Ugandából, Kanadából, Svédországból és az Egyesült Államokból is vannak hallgatóik.
Andreas: a siker titka az egyszerűség és a tisztelet
Andreas: a siker titka az egyszerűség és a tisztelet
2012. augusztus 11. | Nótár Ilona
Csonka Andreas az élet lényegét két szóban foglalja össze: egyszerűség és tisztelet. A szüleitől örökölt bölcsességgel indult két Megasztárban, és amikor Radics Gigi ellenében kiesett, azt mondta, hogy nem érzi kudarcnak a történteket, mert így is valóra váltak az álmai. A naptára tele felkéréssel, Szlovákiában és Magyarországon turnézik, dalai ott vannak a rádiók hallgatottsági listáján, már dolgozik az új klipjén, és rendez majd egy színdarabot is. Azt mondja, annyi mondanivalója van, hogy abból egy életen tud majd újat adni a közönségének.
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
Tapsvihar a Si Love – Is Love nyitóestjén
2012. július 20. | kutivili
Remek hangulatból, fergeteges ritmusokból, és egy kiadós viharból is kijutott azoknak, akik kíváncsiak voltak a Si Love - Is Love Roma Music And Art Festival nyitóestjére. A nyitóbeszédeket Szilvási István szervező, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Sir Varga Gusztáv előadóművész, valamint Szentandrássy István festőművész mondta el. Ezek után következett a megújult Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes (volt Rajkózenekar) virtuóz előadása, amely éppen a nagy vihar előtt fejeződött be. Az eső miatt a program bent, az Akváriumban folytatódott. A koncertek közül feltétlenül meg kell említeni a nyírvasvári zenekar "hangrobbantását", és a Szilvási Gipsy Folk Band remek műsorát. Jó hír, hogy már az első napon telt ház volt, és valószínűleg így lesz ez a folytatásban is, amelyről szintén beszámolunk.
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
Connect-R: „Először is román vagyok. A cigány csak egy alosztály”
2012. június 15. | CIJ - Romania
Mielőtt híres rapper vált volna belőle, Ştefan Mihalache csak egy átlagos, Dristorban[1] született és nevelkedett cigány fiú volt. A gyerekként és szegény tinédzserként elszenvedett hétköznapi diszkrimináció megtanította, hogy komoly elhatározásba kerül az etnikai frusztrációkon felülemelkedni.
A roma rap helyzete Magyarországon
A roma rap helyzete Magyarországon
2012. június 9. | Balog Zsolt
Budapest 8. kerületében élő négy roma rapperen keresztül szeretnénk bemutatni azt, hogyan látják a roma rap helyzetét ők és a többségi társadalom tagjai. A négy zenész a roma rapzene három nemzedékét képviseli.
Caramellel a bűnmegelőzésért
Caramellel a bűnmegelőzésért
2012. május 16. | Nótár Ilona
Angyalföldön tavaszváró ünnepséget rendeztek a kerületi iskolák számára, hogy így hívják fel a figyelmüket a bűnmegelőzés fontosságára. A Romani Platni »Antidiszkriminációs főzőcsoport« kitalálói vállalták, hogy háromszáz emberre főznek hagyományos (beás) cigány ételt, ami végül hatalmas sikert aratott a fiatalok és idősebbek körében.
Borsodi Testvérek
Borsodi Testvérek
2012. április 13. | Balog Zsolt
A Terne Phrale cigány együttes három hónapja alakult a Borsod megyei Sátoraljaújhelyben. A csapat tagjai gyerekkoruk óta ismerik egymást, többször zenéltek már együtt, más formációkban. A fiatalok most azon dolgoznak, hogy minél ismertebbé váljanak.
Muzsikáló sztereotípiák
Muzsikáló sztereotípiák
2012. április 10. | Balog Zsolt
"Vérü(n)kben van a zene" - ezt a romákkal kapcsolatos sztereotip vélekedést járták körbe a Romakép Műhely tematikus estjén legutóbb a DocuArt-ban. A roma kultúra zenei szegmensével foglalkozó esten a beszélgetés előtt Tony Gatlif Swing és Latcho Drom c. kultuszfilmjeinek részletei, valamint a Független Médiaközpont weboldala, a sosinet.huáltal készített, roma zenészekről szóló riportfilmek töredékeit láthatták a nézők.
Akár Megasztár is lehet!?
Akár Megasztár is lehet!?
2012. január 31. | Balog Zsolt
Herceg Dávid Békésről indult a fővárosba, hogy álmát megvalósítsa. Úgy érzi, számára a zene nyújt mindent, ebben találta meg önmagát. A kisvárosban, ahol ez idáig élt, barátja, Burai Krisztián, ismertebb nevén Kicsi Nyúl ösztönözte az éneklésre. Dávid ma már Budapesten tervezi a jövőjét, és ismerkedik a zene világával.
Fekete angyalok
Fekete angyalok
2012. január 31. | GGy
Lázok Roland, zenész nevén Luigika - így ismeri mindenki a "nyóckerben". Megnéztük, hogyan készülnek a dalaik, amelyeket sokan letöltöttek az internetről. Vannak olyan számaik, amelyeket már több százezren láttak. Nézze meg videónkat.
1
 
Blogok
Nótár Ilona blogja
És változunk Idősíkok között
Bogdán Péter blogja
Megmaradunk egymásnak örökre! Egy kisvárdi jány

Támogassa a Sosinet.hu-t!
Ajánló
1/3
Kövess minket
Partnereink
Támogatóink